Reseptivaihtoehtoja

Tuore herne ei kummempia esivalmisteluja vaadi. Herneellä saat raikkauttaja makuaarjen ruokiin tai kruunaat herkkuhetket. Herne sopii lisukkeeksi salaatteihin, kalan, lihan ja kanan kanssa sekä erilaisiin vokkeihin ja patoihin. Erilaisissa keitoissa herne toimii loistavasti. Kokeile esimerkiksi kesäistä variaatiota perinteisestä hernekeitosta ja mitä olisikaan kesäkeitto ilman tuoreita herneitä! Tarjoa kesävieraille perinteisiä apposia alkupaloina tai laita herne-minttupestostahuntu uunilohelle. Herneestä saa ihania levitteitä leivän päälle ja mukavaa rakennetta smoothieihin.

Herne-minttupesto

  • 600 g Tammilehdon herneitä
  • voita kuullotukseen
  • 1 l laadukasta kasvislientä
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • nippu minttua
  • suolaa
  • loraus kermaa

Kuullota herneitä hetki kattilassa voissa. Lisää kasvisliemi ja piparjuuri.
Kiehauta nopeasti. Lisää minttu, suolaa ja kerma. Soseuta tasaiseksi. Voit tarjoilla keiton kuumana tai kylmänä.Tuorehernekeitosta saa helposti erilaisia variaatioita, kokeile rohkeasti esimerkiksi erilaisia yrttejä.

Kesäinen tuorehernekeitto

  • 2 l herneenpalkoja
  • runsas nippu tuoretta basilikaa
  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 4 rkl parmesaani-raastetta
  • 1 valkosipulin-kynsi
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • noin 1 dl hyvää oliiviöljyä

Perkaa herneenpalot. Ryöppää herneitä muutama minuutti pienessä määrässä vettä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Nosta valutetut herneet, basilikanlehdet ja minttu teholeikkuriin. Aja rouheiseksi. Lisää parmesaaniraaste, hienonnettu valkosipulinkynsi, mausteet ja hieman oliiviöljyä. Aja seos tasaiseksi.
Lisää oliiviöljyä, kunnes pestonkoostumus on sopivan pehmeää ja juoksevaa.